27.6.2019

HIMLA arkkitehdit toteutti Suomen hurjimman uuden huvipuistolaitteen suunnittelun Linnanmäellä

Yli sadan kilometrin tuntinopeuteen yltyvän Taiga-vuoristoradan pää- ja arkkitehtisuunnittelu oli HIMLA arkkitehdeille mieluinen haaste.

Taiga vuoristorata 3

 

Linnanmäellä kesäkuun alussa avatun uutuuslaitteen Taiga-vuoristoradan suunnittelutyö poikkesi positiivisella tavalla arkkitehtitoimiston perinteisistä toimeksiannoista. Erityisen haastavan kohteesta tekivät ratalaitteen sisälle toteutetut 500 henkilön asiakastilat, jotka mahdollistavat turvallisen ja mielenkiintoisen jonottamisen ja sujuvan liikkumisen laitteen sydämessä. Täytettävänä olivat paitsi Linnanmäen huvipuiston myös ratalaitteen suunnittelijan Intamin toiveet.

Tilojen suunnittelu toteutettiin huolellisen ideoinnin ja 3D-työskentelyn avulla ja lopputulos on lopulta lähempänä ongelmanratkaisua kuin perinteistä arkkitehtityötä. Tuloksena on paras, tai vähintäänkin yksi maailman kymmenen parhaan joukkoon lukeutuvista vuoristoradoista, “thrill coastereista”. Samaa mieltä olivat laitteen avajaistilaisuudessa myös noin 50 median edustajaa, sekä lukuisat iloiset ihmiset.

Yli 10 miljoonan euron Taiga on Suomen huvipuistojen hurjin ja pisin laite, radalla on pituutta 1104 metriä, korkeuseroa 52 metriä ja sen huippunopeus on 106 km/h.

HIMLAn näkökulmasta hanke oli huikean yhteistyön ja sitoutuneiden osapuolten voimannäyte!

 

Katso lisää laitteesta täältä:

www.linnanmaki.fi/fi/laitteet/taiga


Taigan rataprofiili ja koeajoa Linnanmäen Youtube-kanavalla:

www.youtube.com/watch?v=qHXuOSOq5IM

www.youtube.com/watch?v=4ojYEaHKqOA