Terveysympäristöt

Terveyskeskusten ja sairaaloiden suunnittelu alkaa niiden toiminnan ymmärtämisestä.

LUE LISÄÄ  
REFERENSSIT

Health mobiili
Health web

Terveysympäristöjen suunnittelussa korostuu asiantuntijuus. Suunnittelijan pitää tietää, miten sairaala tai terveysasema toimii. Lisäksi pitää ymmärtää, millaisia vaatimuksia toiminnot, kuten leikkaussalityöskentely tai kuvantaminen arkkitehtuurille asettavat. Tilat on tehtävä asiakkaalle helpoiksi ja lähestyttäviksi, henkilökunnalle tehokkaiksi ja tavaravirtojen kulku niissä sujuvaksi.

Juuri tilaratkaisujen vaikutus koko toiminnan kustannuksiin on terveysalan hankkeissa huomattava. Esimerkiksi tarvittavan henkilökunnan määrään vaikuttaa suoraan se, miten tilat on suunniteltu ja miten hyvin niiden logistiikka toimii.

HIMLAn ammattitaito perustuu useisiin kymmeniin terveysalan uudis- ja korjaussuunnitteluhankkeisiin. Kokemuksemme arvo mitataan säästyneissä euroissa. Meidät valitessaan omistaja saa toimivammat ja neliöissä pienemmät tilat kuin muualta.

Terveystilojen suunnittelussa on väistämättä myös kontrastinsa – yhtäällä herkässä tilassa oleva asiakas ja toisella puolella ammattilaisten rutiinia, toimenpiteitä ja saumatonta yhteistyötä. Molempia on palveltava, jotta kokonaisuus toimii. 

 

Hyödyt

1. Ymmärrämme asiakkaan tarpeita ja tunnemme terveydenhuollon toimialan.

2. Ennakoiva suunnittelutapamme vähentää myöhäisiä muutostarpeita ja hankkeen kustannuksia merkittävästi.

3. Resursseja säästyy myös, kun tilojen mitoitus ja toiminnallisuus kohtaavat. Ylisuuriin vastaanottotiloihin tai liian pieniin leikkaussaleihin ei ole varaa.

"Ammattitaitomme perustuu kymmeniin
alan projekteihin. Asiakkaallemme kokemuksen
arvo mitataan säästetyissä euroissa."

Topi Laaksonen

Topi Laaksonen
Arkkitehti SAFA | Osakas

TERVEYSYMPÄRISTÖJEN ASIANTUNTIJAPALVELUT

Hankekonsultaatiot Työmaakatselmoinnit Työryhmäkartoitus Pääsuunnittelu Asiantuntijapuheenvuorot

Ota yhteyttä

topi.laaksonen@arkkitehti.fi
+358 40 582 3111


REFERENSSIT

PORIN KAUPUNGINSAIRAALA

Porin kaupunginsairaalan C-osan saneeraus toteutettiin vuonna 2014. Lähtökohtana saneerauksessa oli luoda tilaan esteettömiä ja paranemista tukevia toimintaympäristöjä. Hissi- ja porraskuilu jakaa kerrokset kahteen yhteensä 14 potilashuoneen osastoon. Osastokerroksia on korostettu värityksin.

JOENSUUN KESKUSSAIRAALAN LAAJENNUS

Joensuun keskussairaalan laajennusosa valmistui vuonna 2016. Laajennusosaan sijoittuvat sairaalan ravintokeskus, henkilöstöravintola, auditorio sekä hallintotiloja. Julkisivuissa on käytetty corten terästä, silkkipainettua lasia ja rapattua pintaa. Sisätiloissa pääosassa ovat luonnonvalo ja tilojen saavutettavuus.