Turvallisuus-ympäristöt

Turvaluokiteltujen tilojen suunnittelussa turvallisuus menee kaiken edelle, mutta ei näy päälle.

Secured mobiili
Secured web

Turvaluokiteltujen tilojen suunnittelu haastaa arkkitehdin. Tilojen on oltava toimivia, eikä riitä, että seinät, lattia ja katto on tehty luokitusten mukaan ja luodinkestäviksi – myös tiloissa työskentelyn ja toimimisen on oltava turvallista ja sujuvaa.

HIMLA arkkitehdeillä on yli vuosikymmenen kokemus suurlähetystöhankkeiden toteutuksista eri puolilla maailmaa. Olemme Ulkoministeriön puitesopimuskumppani rakennuskannan ylläpidossa ja ajanmukaistamisessa.

Vaativissa hankkeissa korostuu HIMLAn ammattitaitoinen projektinhallinta. Turvallisuusluokitellun tilan suunnittelu voi viedä vuosia, kun itse rakentamisen urakka kestää usein vain kolmesta kuuteen kuukautta. Näin esimerkiksi arvokkaat erikoismateriaalit on toimitettava kohteeseen oikeaan aikaan.

Turvallisuushankkeissa HIMLAn käsissä on koko projektinhallinta, jolloin tilat suunnitellaan tarkoituksenmukaisiksi ja aikataulut pitäviksi.

 

Hyödyt

1.Turvaluokiteltujen tilojen suunnittelussa tilojen toiminnallisuus ja turvallisuus  sovitetaan yhteen parhaalla tavalla.

2. Vaativissa kohteissa HIMLA arkkitehtien ammattitaitoinen projektinhallinta säästää merkittävästi hankkeen omistajan kustannuksia.

 


SUOMEN VALKO-VENÄJÄN YHTEYSTOIMISTO

Suomen Valko-Venäjän edustusto toimii maan pääkaupungissa Minskissä. Edustuston tilat saneerattiin arvorakennukseen, entisen apteekin tiloihin. Arvorakennuksen liiketilan saneeraus edustustokäyttöön asetti suunnittelulle tiukat raamit. Kohde on toteutettu Ulkoministeriön Suomen edustautumisen tavat ja mallit (TAMA) -ohjeistuksen mukaisesti.

SUOMEN ISRAELIN-SUURLÄHETYSTÖ

Suomen Israelin suurlähetystö Tel-Avivissa valmistui vuonna 2015. HIMLA toteutti suurlähetystön pää-ja arkkitehtisuunnittelun sekä työmaan valvonnan. Toimistotilat on suunniteltu nykyaikaisena monitilaympäristönä Ulkoministeriön Suomen edustautumisen tavat ja mallit (TAMA) -ohjeistuksen mukaisesti.